Βιογραφικό και Επαγγγελματική πορεία

Η Ορφανουδάκη Παρασκευή γεννήθηκε στα Χανιά καί σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Ludwig – Maximilians – Universitat Mονάχου Γερμανίας , όπου απόκτησε και τον τίτλο του Διδάκτορα (Dr.med).

Κατά την διάρκεια της ειδικότητος εκπαιδεύτηκε στις:

  • Πανεπιστημιακή Παιδοχειρουργική Κλινική του Μονάχου

(Kinerchirurgische Klinik im Dr. v. Hauner’ schen Kinderspital der Universitaet Muenchen ) και στην

  • Παιδοχειρουργική Κλινική του Περιγεννητικού Κέντρου του Ρέγκενσμπουρκ Βαυαρίας

( Kinderchirurgie der Klinik St. Hedwig – Perinatalzentrum ), όπου υπήρξε επί 5 – ετίας και εκπαιδεύτρια στην Σχολή Νοσηλευτών Παίδων .

Κατά την ειδίκευση απέκτησε δεξιότητες στην γενική Νεογνική χειρ/κή, Παιδοουρολογία, Παιδοορθοπαιδική και -τραυματολογία, Νευροχειρ/κή παίδων καθώς και στην λαπαροσκοπική χειρ/κή και μικροχειρουργική Παίδων.

Εκπαιδεύτηκε στην εκτέλεση ενδοσκοπικών επεμβάσεων σε παιδιά καθώς και στην εκτέλεση υπερήχων εγκεφάλου ,ισχίων καί άνω/κάτω κοιλίας.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων, διεθνών και μή, με προφορικές ή γραπτές ανακοινώσεις .

Στην Ελλάδα έχει εργαστεί επί 4ετίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στα πλαίσια της Χειρουργικής , ως ιατρός ασφαλιστικών ταμείων και επί 2ετίας ως ελεγκτής ιατρός του ΟΠΑΔ. Δίδαξε στα ΙΕΚ- ΕΚΑΒ Χανίων και την Νοσηλευτική Σχολή του Νοσοκομείου.

Από το 2006 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Χανιά .

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου Χανίων και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων από το 2011.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης των κλινικών Χανίων και του ΓΝΧ. Διατηρεί συνεργασίες με ιδιωτικές ασφάλειες και επιλεγμένες κάρτες .